laupäev, 9. november 2013

ÖÖkool

See on juba ammu pikisilmi oodatud üritus, sest kes meist ei tahaks koolis koos sõpradega ööd veeta.
Alustasime kella seitsmest, sisutasime oma klassi kui kunstiteadlaste labori. Valisime omale uued natukene kuulsamad perekonnanimed, panime seintele maale, pilte ja joonistusi. Lapsevanemad said sellel ajal koolisaalis tagasisidet toimunud õppekäikude kohta ning aimu ka uutest reisisihtidest.
Mõne aja pärast avasid kõik kuus teaduslaborit oma uksed, uudistada sai lisaks meie kunstilaborile ka tähelaboris telesoobiga tähti, muusikalaboris ise muusikat teha, kirjanduslaboris proovida oma teadmisi Kuldvillakus, kollilaboris kollitada ja ajaloolaboris meenutada vanu aegu. Iga labor pakkus külastajatele põnevaid väljakutseid. Meie laboris sai näiteks proovida maalimist varvastega või suuga.
Seejärel ootasid meid saali tüdrukud firmast "Kolm põrsakest", nad olid ette valmistanud põnevaid keemilisi katseid. Lapsed jälgisid suure huvi ja hasardiga, kuidas näiteks õhupalli grilltikuga auk teha, nii et õhupall katki ei läheks. Kõige toredam oli see, et katsed olid lihtsad ja neid on võimalik ise kodus koos täiskasvanuga järgi teha. Hiljem anti tagasisidet ja valiti klassides oma lemmikkatsed.
Peale põnevat tegevust saalis ootas väikeseid teadlasi linnupete, iga pisikese lemmik: makaronid hakklihaga ja pannkoogid moosiga.
Ühisel tutvustamisel saime lähemalt tuttavaks iga klassi teadlastega, millele järgnes teadlaste tantsuõhtu ehk disko. Tantsiti nii üksi kui grupiviisi, nii kahekesi kui kolmekesi, nii oma sõbra kui ka koolikaaslastega.
Enne öörahu olid loomulikult teadlaste ilu- ja hügieeniprotseduurid ning peale matile pugemist võis vaikselt veel üleval olla. Meie klassis vaadati puutetahvlist viimast "Kättemaksukontori" osa, sest ega ükski tohi ju vahele jääda.
Uni oli magus, nii magus, et kella kaheksa paiku hommikul ei raatsinud mitte veel ärgata. Kuid õpetaja Kaie ootas kõiki saali reipale hommikuvõimlemisele, mis lapsed üles äratas.

Peale hommikusööki ja voodite kokku panemist algas saalis meie 13. teaduskonverents, kus saime muuhulgas uusi teadmisi heast õpetajast, Eesti kaladest, Mihkli vanaisast, coca-cola ja krõpsude kahjulikkusest, Tartu rahvusvahelisest koolist ja paljust muustki veel.
Lõpetuseks kuulasime veel jubejutte ja vaatasime üle, mis põnevat meid järgmisel nädalal ees ootab.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Aasta 2017 märksõnad

 Janeli  Kevin  Kärolin  Liis  Mihkel  Mirta Ott Anete