neljapäev, 2. oktoober 2014

Üllatusi täis päev

Tänane koolipäev oli kaua oodatud...
Õpetajakuu raames kutsus Janeli isa meid enda töö juurde külla....
Hommik oli karge, kuid päikseline. Jõudes Elvasse politseimaja ette tervitasid hulk sinistes vormides politseinikke meid rõõmsalt.
Lapsed said oma käega katsuda ja proovida kõiki politsei töövahendeid.
Põnevaim neist oli "siil", mis kokkupanduna mahtus kohvrisse, kuid käis lahti ühe lihtsa viskega. Selle ülesanne on peatada politsei märguandele mitteallunud auto.

Paljud lapsed tahtsid oma seljas tunda ka kuulivesti, mis kaalus 15 kilogrammi, see oli tõesti nii raske, et vajutas õlad längu.

Politseinikud tuletasid meelde olulised reeglid laste igapäeva elust. Räägiti kiivri kandmisest, helkurist turvavööst, jalgrattaga sõitmisest ja paljust muust.

Iga laps sai kingituseks politseihelkuri ja -kommi.
Piilusime lähemalt ka erinevaid politseiautosid ja nende varustust.
Julgemad istusid politseibussi kinnipeetavate kongis, mõõtsime kiirusemõõtjaga jooksukiirust ja vestlesime poltseitöö argipäevast ning meeldejäävamatest hetkedest.

Võib-olla sellepärast kuna meie koolis on üllatuste aasta või siis hoopiski mitte sellepärast...kuid Janeli isal oli meile varuks salapärane üllatus...

Lisaks politsei külastusele viidi meid ka Elva päästeteenistusse. Seal ootasid ees sõbralikud päästjad Jüri ja Tom, kes meile oma tööd ja autosid tutvustasid.

Uudistasime nende puhke- ja õppimistubadesse, söögi- ja trennisaali. Saime teada, et päästjad töötavad järjest 24 tundi, päästeautode varustus kontrollitakse igal hommikul, autodes on innovaatilised seadmed, mis teevad õige aadressi leidimise lihtsamaks ning näitavad reaalajas ka teiste samale õnnetuskohale sõitvate autode asukohti ja kogu neil kaasas olevat varustus ning palju muud.

Ka päästeteenistusest said lapsed kingitusi: päästekoeraga kleepsu ja Nublu kommi.

Rohkem pilte siin: pildid
Toredalt alanud päev lõppes kaua oodatud ja planeeritud klassiõhtuga, kuhu ootasime suuri inimesi st lapsed kehastusid suurteks, igal ühel oli oma vanus, nimi, amet ja nägemus endast tulevikus.

Lisaks katsetasime BYOD ehk iga õpilane, kellel oli ja kes tohtis kooli kaasa võtta sai proovida oma nutiseadmega kooli wifi abil politsei ja päästeameti külaskäigust ühisele Padleti tahvlile kirjutamist, kiiremad proovisid liskas suhelda ka veel Todays Meeti keskkonnas.


Suur-suur aitäh Janeli isale, kes meiele sellise toreda õppekäigu organiseeris, ma nägin sära ja vaimustust laste silmis ja seda, kuidas nad jagasid oma uusi teadmisi ja muljeid koolis teistega. See läks neile väga korda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Aasta 2017 märksõnad

 Janeli  Kevin  Kärolin  Liis  Mihkel  Mirta Ott Anete