reede, 31. jaanuar 2014

Õppekäik Otepääle

Teisipäevane viimane KIKI-i õppekäik viis meid Otepää looduskeskusesse.
 Saime teada, et sealne vapiloom on väike konnakotkas, kes on Eestis haruldane.
Peale looduskeskuse uudistamise saime tutvuda sealsete õpetlike väljapanekutega. Kuulata helisid loodusest.
Lisaks vaatasime Arne Aderi kaunite fotodega illustreeritud õppefilmi aasta möödumisest Otepääl. Peale seda saime äsja omandatud teadmised proovile panna kuldvillakus, parimaid ootasid muidugi ka auhinnad.
Lisaks saime panna kokku puslet looduses valitsevate ohtude kohta.
Looduskeskuses töötav jahimees näitas ja lubas katsuda erinevate loomade nahkasid. Muushulgas said lapsed oma käes hoida ilvese nahka, mis oli mõnus pehme, aga ka kopra nahka, mis tundus käe all natuke karm.
Edasi viis meie teekond Pühajärve äärde. Uudistasime sealset vana sõjatamme. 

Kõndisime mööda järve jääd ja  mängisime toredaid mänge loomade talvisest eluviisist lähtuvalt. Samuti saime jääst läbi vaadata ning lund sooja veega sulatada.



 Peale looduskeskuse külastust saime mõnuleda Otepää soojades basseinides ning higistada mõnusas saunas.
Päeva lõpuks tutvusime bowlingu mänguga. Oli neid lapsi, kes on käinud mängimas ja teavad juba, kuidas korraga kõik 10 kurikat maha saada, kuid oli ka neid lapsi, kes päris esimest korda oma kolm sõrme kuuli sisse panid ning kuuli veerema lükkasid. Lastele väga meeldis see mäng, osad lubasid veel koos vanematega mängima tulla.


Mängutulemusi on võimalik uurida koolis teise korruse koridoris. Õpilastel on ülesandeks funktsionaalse lugemise käigus uurida ja leida vastused küsimustele, mitu mängu kokku mängiti, kes oli parim suur mängija, milline tüdruk oli edukai, ning kes sai kokkuvõttes üldse kõige rohkem punkte. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Aasta 2017 märksõnad

 Janeli  Kevin  Kärolin  Liis  Mihkel  Mirta Ott Anete